15 Ekim 2019 Salı

Arduino Malzemeleri Nasıl Temin Edilir ?

Merhabalar Bilgisayar Bilimleri takipçileri. Bugün sizlere arduino malzemelerini nereden nasıl temin edebileceğiniz ile ilgili kısa ama öz bilgiler vereceğim. Ayrıca özellikle ortaokul ve lise öğrencilerine arduino ile robotik kodlama öğretmek istiyorsanız bu yazı sizler için bence çok iyi bir rehber olacaktır. Bu yazıyı okumadan kesinlike arduino malzemesi almayın derim :)



Arduino malzemelerini çeşitli yerlerden temin edebilirsiniz. Hem Türkiye'de bulunan firmalardan hem de yabancı firmalardan. Ben ilk olarak bir arduino kitini Çin'den sipariş etmiştim ve elime ulaşması 35 gün gibi bir süreyi kapsamıştı. Şu an için dolar kuru hayli bir yüksek olduğu için yurt dışından alacağınız ürünlerle Türkiye içerisinden alacağınız ürünler arasında pek bir fark olmayacaktır. Zaten yurt dışından alacağınız ürünlerden de vergi kesileceği için yurt dışı işine girmezseniz daha iyi olacaktır.

Ben ilk olarak Çin'den aldığım başlangıç kiti içerisinde olan ürünlerden sizlere bahsetmek istiyorum

1) Arduino Uno

2) Breadboard

3) Led ve dirençler

4) Step Motor

5) Ses sensörü

6) RGB Led

7) Sıcaklık sensörü

8) Işık sensörü

Kitin içerisinde bir kaç sensör daha vardı ama şu an aklıma gelenler bunlar. Kit içerisinde yer alan ürünler aslında güzel ürünlerdi ama yapacağımız projeler belli olmadığı için bir çok malzeme konusunda sıkıntılar çektim. Kit içerisindeki ürünler yetersiz geldi.

Sizlere tavsiyem ilk olarak yapacağınız projeleri belirlemek ve buna göre malzemelerini almak.Eğer bu şekilde bir yol izleyecek olursanız kesinlikle malzeme eksiği çekmezsiniz ve çok basit bir şekilde arduino projelerinizi yapabilirsiniz.

Ben şahsen yapacağım projeler öncesi bir malzeme listesi hazırlayıp alışverişimi de buna göre yapıyorum. Ortaokul öğrencileri için yada lisede kullanmak için arduino malzemesi almak isteyenlere de küçük bir önerim var.

Kesinlikle ilk olarak arduino başlangıç malzemelerini satın alın. Başlangıç malzemeleri bana göre şu şekilde

Arduino Başlangıç Kiti Malzeme Listesi


* Ardunio Uno iki tane alırsanız daha iyi olacaktır

* Led, direnç, bağlantı kablosu, breadboard

* Isı nem sensörü

* Ses sensörü

* Buzzer

* Potansiyemetre

* 9V pil ve pil yuvası

* RGB Led

* Hareket Sensörü

* 6V Motor, Tekerlek

* Pertinaks

* Lehim Makinası

* Sıcak Silikon Tabancası

* İmkan varsa ayarlanabilir güç kaynağı süper olur


Yukarıda yer alan malzemeleri elinizden geliyorsa öğrencilerinizin tamamına yoksa öğrencilerinizi 2'li ya da 3'lü gruplar yaparak gruplara dağıtın ve malzemeleri o şekilde verin.

Bu şekilde ilk etapta işinize yaramayacak malzemeler ile zaman kaybetmezsiniz ve hızlı bir şekilde öğrencileriniz ile etkinlikler yapabilirsiniz. Aklınıza takılanları yorum formu ile sorabilirsiniz. Ben internette hazır olarak satılan kitleri genelde almıyorum. İlk olarak yapacağım projeyi belirleyip ondan sonraki süreçte hangi malzemeler gerekiyorsa ona göre alışveriş yapıyorum :)

Hiç yorum yok: