7 Ağustos 2017 Pazartesi

Bilişim Teknolojileri Boşluk Doldurma Etkinliği (5 ve 6.Sınıflar)


5 ve 6.sınıf bilişim teknolojileri ve yazılım dersi için hazırlanan boşluk doldurma etkinliği. Boşluklara gelecek olan doğru cevabı yazarak Kontrol Et butonuna tıklayınız. Aşağıda verilen kelimelerden doğru olanlarını yazınız.

Bilgisayar – Klasör – Bilgi – Bilgi Toplumu – Teknoloji - Bilişim Teknolojileri - Dijital Vatandaş – Donanım – Yazılım – Dosya – Sürücü – Bit 


NOT: Cevapları yazarken büyük küçük harfe dikkat ediniz. Örnek vermek gerekirse cevap diyelimki Bilgisayar siz gidip bilgisayar yazarsanız yanlış diyecektir. Sizlere yukarıda verilen kelimelerin yazılışı ile birebir aynı yazmanız gerekmektedir.

1) Temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz alan bir topluma …………………………………….. denir.



2) Bilgisayarın çalışması için gerekli olan, elle tutulamayan, gözle görülen programlara ………………………… denir.



3) Resmi işlemler, sosyal iletişim, eğitim ve üretim gibi alanlarda, bilgi teknolojilerini etik, uygun ve doğru kullanma becerisine sahip kişiye …………………………………….. denir



4) …………………………………….. bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır.



5) 1 ve 0’ın her birine …………………………… denir.



6) Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek …………………………………….. dir.



7) …………………………………….. insanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü aletler ve araçlardır.



8) Dosyaları bir arada bulunduran sanal birimlere………………………………(dizin) adı verilir.



9) ……………………..kendine önceden yüklenmiş program gereğince çeşitli bilgileri-verileri uygun ortamlarda saklayan ve istenildiğinde geri getiren, çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yapan; çok hızlı çalışan elektronik bir cihazdır.



10) Dosya ve klasörlerin saklanabileceği fiziksel ortamlara……………………………denir. SabitDisk, Usb Bellek vb.

Hiç yorum yok: