15 Ekim 2019 Salı

Mblock Çalışma Kağıdı [PDF]

Son zamanlarda kodlama ismini fazlasıyla duyar olmuşsunuzdur mutlaka. Gelişen teknolojiler ile birlikte artık öğrencilerimizin mutlaka kodlama öğrenmesi gerekiyor. Uzun yıllardan beri çocuklara kodlama eğitimi veren ülkelere baktığımız zaman üreten ülkeler olduğunu görebiliriz. Yazımı çok fazla uzatmak istemiyorum. Muhtemelen bu yazıyı zaten bilişim teknolojileri ile alakalı bir kişi okuduğu için bence durumu biliyor :) Neyse gelelim sizler ile paylaşmak istediğim mblock çalışma kağıdına.

Mblock Nedir?


Mblock blog tabanlı kod yazabileceğimiz bir platformdur. Scratch programı temel alarak hazırlanmıştır. 5 ve 6.sınıf öğrencilerine kod yazmayı öğretmek için birebirdir. Öğrencilerimize kodlama dersimizde scratch ya da mblock programı ile çok kolay bir şekilde program yazmayı öğretebiliriz. 

Sizler ile paylaşacağım kaynağı Mustafa Özer hocamız hazırlamış. Kaynak mblock ile arduino öğrenmemize yardımcı oluyor. Eğer sizler de öğrencilerinize mblock ile arduino öğretmek istiyorsanız bu kaynağı kesinlikle kullanın derim.

Mblock çalışma kağıdı

4 yorum:

sdt dedi ki...

Merhaba.Notlarınıza baktım fakat mblockta yeşilbayrağa tıklayınca arduino uno karttaki devreyi nasıl çalıştırıyorsunuz.Scracht for Arduinoda oluyor ama mblockta onu çözemedim.Eksik bir eklentim mi var acaba?Yardımcı olursanız sevinirim

sdt dedi ki...

İyi günler kodlarda yeşil bayrağa tıklayınca arduino kartı çalıştıramıyorum acaba ara bir eklenti mi var?Normalde arduino program diye başlayan kod notmlarda yeşil bayrak ile başlıyor nasıl çalıştırabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

uzundere dedi ki...

süper elinize sağlık

Adsız dedi ki...

aurdino kartı bilgisayara bağladıktan sonra sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulayınız.
bağlan->seriport
bağlan-> aygıt yazılımı güncelle

sonrasında istediğiniz olacaktır.