26 Mart 2020 Perşembe

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 3.Ünite İfadeler ve Aritmetik İşlemler Konu Anlatımı

Merhaba arkadaşlar. 9.sınıf bilgisayar bilimi dersi 2.dönem python konusu ile devam ediyoruz. 2.dönem 3.ünite içerisinde ifadeler ve aritmetik işlemler ile ilgili içeriğimizi kısaca sizler özet geçeyim. Her konu anlatımını daha öncesinde de  söylediğim gibi gibi bilgisayarbilimleri.com/2017/08/bilgisayar-bilimi-kur-1-kitabi adresinde yer alan 9.sınıf bilgisayar bilimi kitabına uygun olarak hazırlıyorum.

9.sınıf bilgisayar 3.ünite konu anlatım


İfadeler ve Aritmetik İşlemler

Python ile aritmetik işlemler yapmak için aslında temel matematik gerekli diyebilirim. Temel matematik nedir hocam derseniz :) aslında ilkokulda öğrendiğimiz; toplama, çıkarma, bölme, çarpma gibi işlemleri sizlere örnek olarak verebilirim arkadaşlar.

Tabii ki bu işlemler dışında da bazı farklı işlemlerimiz de var. Bunları hemen aşağıda yer alan sunu içerisinde bulabilirsiniz.

Python Aritmetik İşlemler Örnek
Python Aritmetik İşlemler Örnek
Kod yazarken bazı hata türlerimiz vardı. Aslında bunları biz ilk dönem görmüştük ama ben yine de hatırlatma amaçlı ve konu içerisinde geçtiği için tekrar değinmek istiyorum.
  1. SÖZ DİZİMSEL HATALAR (SYNTAX ERROR) 
  2. ÇALIŞMA ZAMANI HATALARI (RUN TİME) 
  3. ANLAM BİLİMSEL HATALAR
Bu hata türleri ile ilgili detayları ilk dönemde görmüştük. Söz dizimsel hata genellikle noktalama işaretlerinden dolayı karşımıza çıka hata türüydü. Run time hatası matematiksel olarak imkansız işlemleri yaparken (örneğin 5/0 gibi) karşımıza çıkan hata türüydü.

Hata türleri içerisinden bulunması en zor hata türü ise anlam bilimsel hata türüydü. Bu hata türünde sistem çalışır ama mantık hatası olur ve bulup gidermesi en zor hata türlerinden birisidir arkadaşlar.

Evet arkadaşlar diğer detayları sunu içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca 9.sınıf bilgisayar bilimi yazılı soruları için bilgisayarbilimleri.com/p/9-sinif-bilgisayar-bilimi-yazili adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: