26 Mart 2020 Perşembe

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Ünite Değerler ve Değişkenler Konu Anlatımı

Merhabalar arkadaşlar. 9.sınıf python 2.dönem 2.ünitesi içerisinde yer alan değerler ve değişkenler konu anlatımı da hazır. Konu anlatımı ile ilgili detaylar vermeden önce şunu da söylemek istiyorum. Sunu içerisinde yer alan içerikler tamamen EBA içerisinde yer alan 9.sınıf bilgisayar bilimi kitabı ile uyumludur.

NOT: 10.sınıf öğrencileri 9.sınıfta bilgisayar bilimi dersini almışlarsa 10.sınıflarda kur 2  konuları işlenecektir. Ama 10.sınıf öğrencileri ilk defa bilgisayar bilimi dersini alıyorlarsa kur 1 konularını işleyeceklerdir. KUR 1 ve KUR 2 konuları ile ilgili slaytlar, çalışma kağıtları ve testleri bilgisayarbilimleri.com sitemiz içerisinde bulabilirsiniz.

9.sınıf bilgisayar bilimi 2.ünite
9.sınıf bilgisayar bilimi 2.ünite konu anlatımı

9.Sınıf 2.Ünite Değerler ve Değişkenler

9.sınıf bilgisayar bilimi 2.ünite içerisinde değerler ve değişkenler konusu var arkadaşlar. Değerler  ve değişkenler dediğimiz zaman sayısal veriler ve karakter dizisi yani stringler gelmelidir. Örnek vermek gerekirse;

değerler ve değişkenler örnek-1
Örnek 1

değerler ve değişkenler örnek-2
Örnek 2

yukarıda yer alan örnek kodları repl it siteni açalım ve yazalım. (Daha önce de belirtmiştim ben derslerimde repl it sitesini kullanıyorum derleyici olarak sizler farklı bir derleyici bile kullansanız aynı mantık olduğu için sorun değil ) Kodları çalıştırdığımız zaman farklı bir şekilde ekrandan çıktı alacağız. Aslında bakıldığı zaman kodlar aynı gibi görünüyor ama mantık tamamen farklı.

Sayısal bir ifade tek ya da çift tırnak içine alındığında sayı olarak değil metin (dizi ya da karakter dizisi )olarak işlem görmektedir. Bu ifadeler karakter dizisi ya da dizi olarak anılır.

Python, dizileri ayırt etmek ve sınırları belirlemek için hem tek (') hem de çift tırnak (") kullanımına izin vermektedir. Sınırları belirlemek demek, başlangıç ve bitiş noktalarını işaret etmek demektir.

Print komutu içerisinde yer alan sayısal ifade tırnak içerisinde ise dizi ya da karakter dizisi olarak algılanır. Tırnak yoksa sayısal bir ifadedir.

Python içindeki tüm ifadelerin bir türü vardır. Bu türler int yani sayısal ve str yani dizi olarak ikiye ayrılır diyebiliriz. Türleri belirlemek için type fonksiyonu kullanılır

9.sınıf bilgisayar bilimi 2.dönem 2.ünite konu anlatım slaytını aşağıdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Anlamadığınız yerleri yorum formu ile sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok: